"Természetesen, megbízhatóan."

rendeles@biotrend.hu

+36 (30) 424 8486

GAL Halkollagén peptidek - 150 g
GAL Halkollagén peptidek - 150 g
6 790 Ft 
6 110 Ft

GAL Halkollagén peptidek - 150 g

Neu5 gc-mentes, 2000Dalton alatti peptidméretű, közel 100%-ban hasznosuló, extra minőségű halkollagén.
GAL Halkollagén peptidek 150 g
Termékünkhöz a Naticol® francia halkollagénjét választottuk, méghozzá annak leginkább előemésztett változatát, ahol a peptidek átlag mérete már 2000 Dalton alatti, így gyorsan és maradéktalanul hasznosul. Lényeges különbség még, hogy ez a kollagén Neu5 gc-mentes, ezért azon szigorú autoimmun diétát követők számára is javasoljuk, akik a Neu5 gc tartalmuk miatt kerülik az emlős állatoktól származó élelmiszereket (a kollagének többnyire sertés vagy marhabőrből készülnek). A sertés és marhakollagénekhez képest több glicint tartalmaz.
Fogyasztási javaslat: Számos francia és japán humán klinikai vizsgálatot folytattak le a Naticol®-lal, amelyek alapján már napi 2,5 – 5 g fogyaszása is elég lehet, de legjobb napi 5-10 g-ot fogyasztani, mi is ezt javasoljuk. Ennél többet is lehet persze, de az már csak kevés további előnnyel jár. Bármilyen folyadékba belekeverhető, íze semleges. Egy reggeli turmixban kiváló.
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
10
6 790 Ft 
6 110 Ft
Egységár: 41 Ft/g
Kezdete: 2024.07.10   Vége: 2024.07.31
Kedvezmény: 10
Megtakarítás 680 Ft
Akcióból hátralévő idő:
nap
óra
perc
mp
A vásárlás után járó pontok: 61 Ft
Részletek
Új kollagén termékünk megjelenésének célja, hogy egy ún Neu5 gc mentes kollagénnel jelenjünk meg. Mi is ez a Neu5 gc? Miben van? Miért és kinek fontos tudnia róla?
A Neu5 gc egy sziálsav származék, mely nagy mennyiségben található meg minden emlős állat húsában, zsírjában, bőrében, szerveiben, vérében, egyszóval mindenében. Tehát minden emlős állattól származó élelmiszerben jelen van ez a Neu5 gc. Tejben is és vajban is nagy mennyiségben van, hiszen azok is emlős állattól vannak. Az emlős állatokon felül a kaviárban (ikrában) van még jelen nagy mennyiségben (és feltehetően a haltejben is.
Egyes rákos megbetegedések (főleg mellrák) kialakulásában a Neu5 gc-nek szerepe van több vizsgálat szerint és a gyakori vörös hús fogyasztás esetén megfigyelt fokozottabb rákkockázatot is ennek tulajdonítják ezek a vizsgálatok. (Fontos megjegyezni, hogy vannak nagy mennyiségű emlőst, azaz Neu5 gc-t fogyasztó népcsoportok, akik rendkívül egészségesek és a rák is ismeretlen a körükben, így egyértelműen kontextus függvénye is, hogy mikor válik károssá a Neu5 gc.
Fontos emellett kihangsúlyozni, hogy az emlős állatoktól eredő élelmiszerek fogyasztása és a Neu5 gc nem eredendően káros, sőt sok szempontból az emlős állati élelmiszerek egészségesebbek is, mint pl. a szárnyasok (pl o63-arány, K1+K2, CLA). Ahhoz, hogy a Neu5 gc kárt okozhasson mindenekelőtt a véráramba kell jutnia , de még akkor sem feltétlen okoz problémát. A véráramba pedig nem jut az elfogyasztott élelmiszerből Neu5 gc, ha a béláteresztés nem fokozott. Azaz ha az emésztésünk, bélflóránk jó és nem fogyasztunk a belek áteresztését fokozó anyagokat és korábbról sincs károsodva a bélrendszerünk vagy már regenerálódott, akkor aligha okozhat bármi problémát az emlős állatoktól származó élelmiszer és élvezhetjük azok előnyeit!
Feltehetően tehát a rossz bélflóra, a nem megfelelő bélrendszeri integritás, az emésztetlenség és a különböző növényi lektinek (prolaminok, glutén) gyakori fogyasztása az előfeltétel, ami esetén a Neu5 gc potenciálisan károssá tud válni. Érdekes adat, hogy az emberek nagy %-a termel antitesteket a Neu5 gc ellen, ami gyulladást okoz a szervezetben és könnyen ennek autoimmun betegségek kialakulása lehet a velejárója. (Az emberek legalább 85%-ára jellemző a gyakori növényi lektinprolaminglutén fogyasztás, a rossz bélflóra és károsodott bélrendszer). Mindezek jellemzően káros étkezési- és életmódbeli szokásokat tükröznek, így juthat a véráramba Neu5 gc, ami nélkül antitestek sem termelődhetnének.
Megfigyelték, hogy a pajzsmirigy alulműködéses emberekben 3x-os mennyiségű antitestet lehet kimutatni a Neu5 gc ellen, míg Hashimoto-ban szenvedő embereknél 7x-es mennyiséget! Mind a kettő autoimmun betegségek közé sorolható. A Neu5 gc feltehetően egy lényeges oka e betegségek kialakulásának, de legalábbis a javulást erősen segítheti a Neu5 gc jelentős csökkentése vagy száműzése a táplálkozásból, hiszen így az antitest termelés minimalizálható, ami által a gyulladás- és a pajzsmirigy szupressziója csökken, míg az immunfunkciók javulnak.
Összefoglalva tehát bárki profitálhat a Neu5 gc-t tartalmazó élelmiszerek (főleg emlősök, tejtermékek, vaj, de ikrakaviár is) elkerüléséből, csökkentéséből, de különösen fontos ez pajzsmirigy problémával küszködőknek! Más autoimmun betegségek esetén is érdemes lehet mérsékelni, de mindenesetre amíg Autoimmun Protokollt (AIP) tartunk, tanácsos. Érdekes, hogy a Rheumatoid arthritis (RA) is autoimmun betegség, de annak feltehetően nincs köze a Neu5 gc-hez. Egyes autoimmun protokollokban úgy vélem tehát, a Neu5 gc elkerülése is lényeges elem lehet a jövőben.
Aki tehát például pajzsmirigy gyulladás esetében odafigyel a Neu5 gc elkerülésére és nem fogyaszt semmi olyat, ami emlős állattól származna, de a kollagén-peptidek által nyújtott előnyöket (bőr, haj, köröm, ízületek, bélrendszer megfelelő aminosav arány) élvezni szeretné, annak sem kell lemondania erről, ugyanis a halkollagén nem tartalmaz semennyi Neu5 gc-t! (Más kollagének sertésből ésvagy marhából vannak jellemzően és így Neu5 gc-t tartalamznak). Fontos megjegyezni, hogy ha valaki pl. Hashimoto-ban vagy pajzsmirigy alulműködésben szenved, de eszik emlős állatoktól származó élelmiszereket (vagy akár csak disznózsírt vagy vajat), annak felesleges halkollagént fogyasztania, jó a sima sertésmarha kollagént is, hiszen így is, úgy magas Neu5 gc bevitele van más forrásokból. Aki mindezt elolvasta, az feltehetően egészségtudatos és messze nem kiugróan magas a körükben a Neu5 gc ellenanyag előfordulás, azaz senki ne ijedjen meg :)
Az általunk használt Naticol® halkollagén-peptidek nagyon apró peptidekre vannak előemésztve, 2000Dalton alá (10-15ezer Dalton alatt emészteni sem kell), így közel 100%-os a hasznosulása. Más kollagén-peptidektől enyhén eltér a halkollagén peptidjeinek arányaiszerkezete, ennek lehet köszönhető, hogy kisebb mennyiség is hatásos belőle. Már napi 2,5 g fogyasztásának is van hatása, 5 g-tól kezdve pedig már 10 g más fajta kollagén hatásával vetekszik.
Fogyasztási javaslat: Bár már napi 2,5 g is hatásos, érdemesebb napi 5-10 g-ot fogyasztani. Többet is lehet, de annak már nem lesz sokkal több hatása. 10 g felett elsősorban akkor érdemes, ha a fehérje bevitelünket szeretnénk növelni egészségesebb forrásból (a kollagén-fehérjék különlegessége ugyanis, hogy a betegségeket és öregedést fokozó aminosavaktól mentesekszegények). Illetve edzés előtt fél órával is érdemes lehet 10 g-ot vagy többet fogyasztani, hogy az edzés alatti fokozott vérkeringéssel eljusson az ízületekhez, majd segítse ne csak az izom, de a kötőszövetek épülését is az edzés után.
Végül általánosságban ejtve szót a kollagén peptidekről, lássuk akkor most, mire is jó a közvetlen kollagén-kiegészítés!Elöljáróban fontos tisztázni, hogy a normál étkezési zselatint (ahogyan pl. a kocsonyát is) óriásméretű fehérjék alkotják, amelyek alig emészthetők. Kutatásokban kizárólag előemésztett (hidrolizált) zselatintkollagént használtak (többnyire italba keverhető por formájában). Ezek kollagén peptideket, és nem egész fehérjéket tartalmaznak. A normál zselatinról nem tudni, használ-e.
Mire jók tehát a kollagén peptidek:
Bőr és haj
Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét, és megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat segít eltünteti. Fokozza a bőr hidratáltságát és feszességét. • Fokozza a bőr kollagén- és elasztin-tartalmát, így a rugalmasságát. Növeli a bőrben mért hemoglobinszintet, tehát javítja a mikrocirkulációt. Csökkenti az arcbőr zsírosságát, így az akné előfordulását, súlyosságát. Vastagabb, sűrűbb hajhoz, gyorsabb hajnövekedéshez segít. Csökkenti a szeborreát (a hajzsírosodást és a korpásodást). Csökkenti a diffúz és férfias típusú hajhullást (férfiaknál és nőknél is).
Továbbiak
Csökkenti az ízületi fájdalmakat. Fokozza az alvás hatékonyságát (a glicin-tartalma miatt). Fokozza a tanulási képességet, az emlékező-, felidéző-képességet stimuláció nélkül (glicin). Fokozza a nagyagyban az új idegsejtek termelődését (erre csak egérkísérletet végeztek). Segíti csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer által termelt hormonok kiegyensúlyozása által. Fokozza a perifériális keringést (fejbőr és ujjak).
Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 372004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak.
Tömeg 153,38 g/db
Adatok
Csoport
vitaminok-és-ásványi-anyagok
Kiszerelés
150 g
Gyártó
GAL
Cikkszám
GAHUPZ26
Tömeg
150 g/db
Hasonló termékek