"Természetesen, megbízhatóan."

rendeles@biotrend.hu

+36 (30) 424 8486

Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma 800 mg
Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma 800 mg
4 080 Ft

Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma 800 mg

A magas, 800 mg hatóanyagtartalmú fermentált fekete fokhagyma, 12.000 mg porított fokhagyma őrleménynek felel meg. A fekete fokhagyma kivonat1 friss fehér fokhagymából készül fermentációs gyártástechnológiai eljárással. A fermentáció szagtalan és kellemetlen utóíz nélküli és S-allil-cisztein hatóanyagra standardizált (ez 2 kapszulában >800 mcg hatóanyag tartalmat jelent) végterméket eredményez, amit növényi kapszulatokba töltöttünk. Hozzájárul a szív és az immunrendszer normál működéséhez, a homocisztein és koleszterinszint fenntartásához.2 A kapszula tartalma annak szétnyitásával kiváló fűszerkeverék, amit ételekhez adhatunk, pl. belekeverhető húsok pácába vagy salátákra szórható.
4 080 Ft
A vásárlás után járó pontok: 41 Ft
Részletek
A fokhagyma széles körű használata miatt igen népszerű összetevő. A fekete fokhagymát a friss fokhagymá­ból állítjuk elő. A fermentációs gyártástechnológiai eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehé­res színe, és barnás-fekete árnyalatot ölt. Míg csípős íze, édeskés-sós ízvilágba fordul át. Egy szagtalan kivonat keletkezik, mivel a szúrós szagért felelős összetevők jelentősen csökkennek az előállítás során. A folyamat, kontrollált hőmérsékleten (általában 60-90 °C), magas páratartalom (70-90%) mellett történik, megközelítőleg 60 napon keresztül.

A nyers fokhagyma fekete fokhagymává történő előállításának következtében biológiai aktivitása is jelentős mértékben megváltozik. A folyamat természetes úton zajlik le, egyéb összetevő hozzáadása nélkül. A magas hőmérsékleten történő kezelés olyan nem-enzi­matikus folyamatokat indít el, mint a Maillard-reakció, a karamellizáció, és a fenolos összetevők oxidációja, amelyek a színváltozás hátterében állnak. A fekete fokhagymával kapcsolatos kutatások egyre szélesebb körben jelennek meg.

Ennek köszönhetően olyan stabil, és vízoldékony, szerves kéntartalmú vegyületek keletkeznek, mint amilyen az S-allil-cisztein is. A fekete fokhagyma koncentrált S-allil-cisztein tartalma lényegesebben magasabb, a friss fokhagymával összehasonlítva. A készítmény formulázásakor, nem a fokhagyma porított őrlemé­nyét, hanem annak koncentrált kivonatát használjuk.
Adatok
Cikkszám
nt2014
Tömeg
150 g/db
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek