"Természetesen, megbízhatóan."

rendeles@biotrend.hu

+36 (30) 424 8486

Egészségblog

5 termék a viszér ellen

2023.07.18 16:34
5 termék a viszér ellen

Nyáron különösen sok embert érint a feszülő, fájó lábérzés a vénás keringés fokott igénybe vétl miatt. Ez kifejetten érinti az ülő illetve álló munkát végző embereket. A viszerek kialakulása lábdagadással és erős fájdalommal is járhat, nem mlleslg pedig a mélyvénás thrombosis kockázatát és megnövelheti.
Ebben a cikkünkben pár termékkel készültünk nektek a viszér kialakulásának megelőzésére. 

1. VADGESZTENYE

A vadgesztenye (Aesculus) egy törökök által Magyarországra telepített fafajta. Termése a szelíd gesztenyével szemben nem ehető, mivel mérgező toxinokat tartalmaz, viszont alapos feldolgozással gyógyhatású készítmény gyártható belőle. Külsőleg alkalmazva csökkenti a vénák gyulladását, valamint a viszerek kialakukását. Ezzel csökkentve a visszeres lábfájdalmak erősségét.
Klinikai kutatások kimutatják hatását az ún. "nehéz-láb szindróma", éjjeli görcsök kezelésésnél. A Biomed Vadgesztenye krém  a nagy mennyiségű eszcinen kívül béta-karotint is tartalmaz, amely segít a vénák egészségének megőrzésében. Üzletünkben FORTE, COOL és DUPLA kiszerelésben is kapható!

2. KÖRÖMVIRÁG

A körömvirág egy sokrétű gyógynövény, mind teák, mind krémek fő hatóanyaga. Magas koncentrációban tartalmaz karotint, szaponint, flavinoidot és poliszacharidot. Hazánkban az Orvosi körömvirágból (Calendula officinalis) készült krém, fogkrém, öblítő is használatos, kedvező gyulladáscsökkentő illetve antimikróbiális hatása miatt. Kutatások kimutatták, hogy belsőleges alkalmazása, jótékony hatással lehet nyombélfekélyekre is. 
A Biomed Körömvirág krém a körömvirágon kívül orvosi zsályát és kamillát is tartalmaz az idült vénás gyulladás tüneteink csökkentése érdekében. 

3. SZŐLŐMAGHÉJ

A szőlőmaghéj belsőleg alkalmazva mind őrlmény, mind kapszula formájában alkalmazva igen hatásos szer a viszeres problémák megelőzésére, kezelésére. Erősíti és rugalmassá teszi a vénák falát, valamint fokozza a simaizom sejtek tónusát, amivel megnő a vénás visszaáramlás. Ezen kedvező hatás révén csökkenti a lábban kialakuló ödémát és fájdalmat. 
Üzletünkben limitált ideig akciósan kapható Natúr tanya Szőlőmag + Ginko biloba kapszula, mely nem csak a vénás, hanem a Ginko bilobán keresztül az artériás vérkeringésre is jótékony hatással van. A ginko biloba továbbá agyi keringésfokozó hatásával segíti a koncentrációt, javítja a memóriát, így kifejezetten ajánljuk idősebb vásárlóink számára és diákoknak vizsgaidőszakra.

4. DIOZMIN ÉS HESZPERIDIN

Ez a két hatóanyag a mediterrán térségben elterjedt Teucrium gnaphalodes nevű növényből, valamint a citrusfélék héjából származik. Mind a diozmin úgy a heszperidin is flavinoid származék, mely jótékony hatással van a vénák értónusának fenntartásában, valamint a falrugalmasság megőrzésére is. Emellett fokozzák a szövetek mikrokeringését és a kapillárisok áteresztőképességét. Ezzel a hatással pedig a lábon kialakult oedémát és gyulladást is kordában tudják tartani.
Használatuk belsőleg, kapszula formájában történik. Üzletünkben kedvező áron vásárolható a Jutavit Diozmin + Heszperidin kapszula 30 illtve 60 db-os kiszerelésben is.

5. VÍZHAJTÓK

Az előbbi hatóanyagokkal ellentétben a vízhajtók másik oldalról közelítik meg a viszeres panaszokat. Bár a viszerekre és a vénák állapotára csekély hatással vannak, mégis a lábdagadást és a folyadékgyülem miatt kialakuló lábfájdalmat hatékonyan megelőzhetik, illetve csillapítják. Az extracelluláris folyadéktérfogat csökkentésével megakadályozzák az oedema kialakulását, valamint a szívre is kímélő hatással vannak. 
Számos gyógynövény rendelkezik vízhajtó hatással, melyet kölünféle úton fejtenek ki. Ilyen gyógynövény például a csalán, az aranyvessző, az ezüstös hölgymál és a nyírfa is. Ezeket és még sok más gyógynövény kivonatát is tartalmazza a Natur tanya Diuerbe salaktalanító és vízhajtó tabletta. A gyógynövényeken kívül ionokat is tartalmazó gluténmentes és vegán termék üzletünkben kedvező áron kapható!