"Természetesen, megbízhatóan."

rendeles@biotrend.hu

+36 (30) 424 8486

Egészségblog

Nyáron is tegyél az ízületeid egészségéért!

2023.07.23 09:40
Nyáron is tegyél az ízületeid egészségéért!

Ízületeink egészségére minden évszakban érdemes ügyeelnünk, de kifejeztten nyáron megéri figyelmet fordítani rájuk. A sok testmozgás melltt egyes tápláékkigészuítők segíthtnek a szalagok, porcok, csontok egészségének fnntartásában, hogy a jövőben is egészséges ízületekkel élvezetjük ki a nyári vakációt.

Ízületeink több építőelemből állnak. A csontok, a porcfelszínek, a szalagok, de még izmaink is fontos részét képzik ízületeinknek. Ezeknek felépítéséhez testünk különféle speciális proteineket használ, melyeket táplálékkal jutattunk be. Ezek közül a legfontossabbak közé tartozik a kollagén, a glükózamin glikán és a chondroitin szulfát. A molekulák egészségs felépítéséhez és éréséhez a szrveztnek különböző ásványi anyagokra és vitaminokra is szüksége van, mint például a Magnézium a Calcium vagy az aszkorbinsav, avagy a C-vitamin. Emiatt fontos ezeknek a bevitlére is kieemelet figyelmtz fordítani, vagy olyan étrendkiegészítőt választani, melybn ezek az anyagok kombinációban elérhatőek a szervezet számára. 

Ezek a molekulák nagy mértékbn talélhatóak meg a hús illeetve halételekben, de a növényi táplálék is tartalmaz a szervezetnek szükséges anyagokat. A táplálékiegészítők szedése viszont ezk melltt is ajánlott lehet. Vegetáriánius és vegán személyek számára a tápanyag bvitel pótlása miatt, speciális diétát nem követőknek is jót tehet. Sok táplálék, melyet beviszünk mára már iparilag feldolgozottak, ami az ételek tápértékét is lecsökkenti, emiatt szükséges lehet ilyen készítmények szedése.